beyin
Mümin Sekman Her Şey Beyinde Başlar adlı kitabında, neden Türkiye’de Beyin Haftası kutlamalarını başlattıklarını şöyle anlattı: “Beyin haftası projemizin bireysel, kurumsal ve toplumsal boyutları var.
Bireysel boyutta amacımız, bu hafta aracılığıyla çok sayıda insanın beyninin nasıl çalıştığını öğrenmesi ve beynini daha verimli kullanmaya başlamasını sağlamak. Kurumsal boyutta amacımız, kurumların çalışanlarını beynin doğru kullanımı konusunda bilinçlendirmesini sağlamak. Kamu kurumları, okullar ve şirketler çok sayıda insanı hızla bir araya toplama imkânına sahipler. Bu gücü o insanların iyiliğine olan bir amaç için kullanabilirler. Öğretmenler, İK müdürleri ve eğitim sorumluları kurumlarında beyin hakkında bilinçlendirici etkinlikler yapabilirler…Devamı.
Kigem.com kurucusu Mümin Sekman “Neden Neyin Haftası?” sorusuna şöyle cevap veriyor:
“Beyin insan vücudunun %2 si ağırlığında olmasına rağmen, geriye kalan %98’i yönetiyor. Ancak çoğumuz kafamızın nasıl çalıştığı üzerine fazla kafa yormuyoruz! Amacımız beyin gücüne insanların dikkatini çekmek, beynin nasıl daha iyi kullanılabileceği hakkında insanları bilinçlendirmek, bir haftalığına da olsa herkesin beyinlerini daha iyi kullanmak üzerine kafa yormalarını sağlamak. Öncelikli hedefimiz medya ve gönüllüler aracılığıyla, bireysel düzeyde beyin gücünü önemseme ve beyni doğru kullanma bilincini yaygınlaştırmak. İkinci hedefimiz beyne değer veren, beyni kullanma sanatını vatandaşlarına öğretmeyi görevi sayan bir kamu politikası oluşturulmasını sağlamak.
Hayatınızın yönetim kurulu başkanı olan beyninizi ne kadar tanıyor, onu ne kadar doğru kullanıyor musunuz? İşte “Her Şey Beyinde Başlar” kitabında aklımızı başımıza toplamanın yollarını anlatan Mümin Sekman’dan beyni daha iyi çalıştıracak 10 öneri…
Mümin Sekman “Her Şey Beyinde Başlar” adlı son kitabını ilk defa Tuluhan Tekelioğlu’na anlattı.Sekman şunları söyledi: “Bu kitap, beyni içeriden dikizlemek için yazıldı!”, “akıl zekanın menejeridir, akıl bir fırsat eşitliğidir”, “Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz, buna karşılık BM insani gelişmişlik raporuna göre 83. sıradayız. Yani ekonomimiz kendimizden daha çok gelişmiş!”