Sosyal Medya Hesaplarımız

Çerez (Cookie) ve Gizlilik Bildirimi

Çerez (Cookie) Bildirimi

Bu Sitede, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır.

Çerez Bildirimi aşağıda belirtilen bir parçasıdır. Şirketimiz ve ziyaretçi bilgilerinin korunmasıyla ilgili daha detaylı bilgi için Gizlilik Bildirimimize bakınız.

Size ihtiyaçlarınız doğrultusunda ve özelleştirilmiş hizmetler sunabilmemiz için, bu internet sitesinin kullanımına ilişkin bilgilerinizin hatırlanması ve bu bilgilerinizin kaydedilmesi gerekmektedir. Tüm bu işlemler küçük metin dosyaları olarak nitelendirilen Çerezler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu internet sitesindeki Çerezler az miktardaki bilgileri depolayarak, Server aracılığıyla bilgisayarınıza ya da diğer aygıtlara yüklenir. Bu internet sitesini her ziyaret ettiğinizde, internet tarayıcınız çerezleri bu internet sitesine gönderir; böylece internet sitesi sizi tanır ve kullanıcı tercihleri gibi bilgilerinizi hatırlar. Çerezlerle ve nasıl çalıştıklarıyla ilgili daha detaylı bilgi için http://www.aboutcookies.org/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu internet sitesini her kullandığınızda, çerezler ve diğer teknolojiler aracılığıyla bilgi toplanabilir. Bu internet sitesini kullanarak, Çerez Bildiriminde açıklanan çerez kullanımını, ayrıca kigem.com bünyesinde ziyaret edebileceğiniz ülke, bölge ya da hizmet bazlı diğer internet sitelerindeki çerez bildirimlerinde açıklanan çerez kullanımını da kabul etmiş olursunuz.

Kullanılan çerez türleri ve nedenleri?

Kullanılan bazı çerezler, internet sitemizi kullanabilmeniz ve kayıtlı kullanıcılar için sunulan güvenli içeriklere erişim sağlamak gibi bazı özelliklerden faydalanabilmeniz için gereklidir. 

İnternet sitesini kullanırken yaptığınız dil ya da bölge seçimi gibi tercihleri ve bilgileri kaydedebilmek ve size daha uygun hizmet sunabilmek için Fonksiyonel Çerezler kullanılmaktadır. Bu bilgiler genellikle isimsiz olup, başka amaçlar doğrultusunda kullanılmamaktadır. 

İçeriğimizin verimliliğini ve kullanıcılarımızın ilgi alanlarını anlayabilmek ve Sitemizin işleyişini geliştirebilmek için biz ya da hizmet sağlayıcılarımız analitik hizmetlerden de yararlamaktayız. Ayrıca, ziyaretçi sayısını ölçebilmek için web işaretçisi veya takip imleci kullanılmakta ve Sitedeki bireysel kullanıcı sayısını ve kullanıcıların siteye erişim sıklığını gözlemlemek için ise sitemizde Performans Çerezleri kullanılmaktadır. Bu bilgiler sadece istatistiksel amaçlarla kullanılmakta olup, kullanıcıların bireysel olarak tespit edilmesi amacıyla kullanılmamaktadır.  Ancak, Sitemize kayıt olmanız durumunda bu bilgiler Site kullanımınızı analiz edebilmek için web analitik hizmetlerinden gelen bilgilerle ve çerezlerle birleştirilebilir. 

Bu internet sitesinde, kullanıcılara belirli reklamları ileten Reklam Çerezleri kullanılmamaktadır. 

Kullanılan çerezler ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için bize ulaşın.

Çerezler nasıl kontrol edilir?

Bu internet sitesine erişim sağlayarak bilgisayarınıza ya da  yukarıda açıklanan aygıtlara çerezler yerleştrilebileceğini kabul etmiş bulunmaktasınız. Ancak, çerezleri çeşitli şekillerde kontrol edebilir ve düzenleyebilirsiniz. Çerezleri kaldırmanız ya da engellemeniz halinde, bunun internet sitesi kullanımınızı etkileyebileceğini ve internet sitesindeki bazı kısımlara erişimde sıkıntı yaşayabileceğinizi hatırlatırız. 

Tarayıcı kontrolü

Çoğu tarayıcılar, bilgisayarınızdaki çerezleri görme, çerezleri birer birer silme ya da belirli internet sitelerinden veya tüm internet sitelerinden gelen çerezleri engelleme imkanı sağlar. Çerezlerin tamamını silmeniz halinde, yaptığınız tüm tercihlerin  – ki buna çerezlerden yararlanma seçeneği de dahildir – silineceğini hatırlatırız. Tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezleri nasıl filtreleyeceğiniz veya engelleyeceğinizle ilgili daha detaylı bilgi için http://www.aboutcookies.org/   ya da http://www.cookiecentral.com/faq/linkine bakınız.

Analitik Çerez Ayarları

Ayarlarınızı değiştirerek internet sitelerindeki isimsiz arama faaliyetlerinizin analitik çerezler tarafından kaydedilmesini engelleyebilirsiniz. Gizlilik politikaları ve çerez ayarları ile ilgili daha detaylı bilgi için aşağıdaki hizmet sağlayıcı linklere tıklayabilirsiniz:

Adobe: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html

Google Analytics: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Yerel Paylaşımlı Nesne (LSOs) veya Flash Çerez Ayarları

Yerel paylaşımlı  nesne ya da flash çerezler tüm diğer çerezler gibidir ancak bunlar ayrıca başka bilgi türlerini de kaydedebilir. Bu çerezlerin ayarlanmasında yukarıda belirtilen değişiklikler yapılamaz. Bu internet sitesinin bazı kısımlarında media player özellikleri ile ilgili kullanıcı tercihlerini kaydetmek için bu tür çerezler kullanılmıştır. Bazı videoların düzgün şekilde çalışması için de bu çerezlerin kullanılması zorunludur. Bu çerezlerle ilgili düzenlemeleri, Adobe internet sitesini ziyaret ederek manuel olarak yapabilirsiniz. 

http://www.macromedia.com/support/documentation/en/flashplayer/help/settings_manager07.html

Sosyal tuşlar

Kullanıcıların internet sayfalarını paylaşması ya da işaretlemesi için “sosyal tuşlar” kullanılmaktadır. Bunlar üçüncü parti sosyal medya siteleri için koyulmuş tuşlardır ve bu  sosyal medya internet siteleri, bu internet sitesi de dahil olmak üzere, Internetteki aktivitelerinizle ilgili bilgileri kaydedebilir. Bu internet sitelerinin sizinle ilgili bilgileri nasıl kullandığını, bunu nasıl engelleyeceğinizi ya da bilgileri nasıl sileceğinizi öğrenmek için ilgili sitelerin kullanım kurallarını ve gizlilik politikalarını inceleyiniz. 

Dış kaynaklı web hizmetleri

Bu internet sitesinde yer alan sayfa içeriklerinde bazı durumlarda dış kaynaklı web hizmetlerinden yararlanılmaktadır. (Ör: resimlerin ve videoların görütülenmesi ya da anket yapılması gibi). Sosyal tuşlarda olduğu gibi, bu sitelerin ya da dış kaynaklı çalışma alanlarının sizin kullandığınız içeriğe ait bilgileri toplaması/saklaması engellenememektedir. 

E-posta İletişimi

Size gönderdiğimiz bazı e-postalarla ilgili okundu, açıldı ya da başkasına iletildi bilgilerine ulaşarak, iletişimimizi daha ilgi çekici ve işlevsel hale getirebilmek için takip teknolojileri kullanabiliyoruz. Gönderdiğimiz e-postalarda takip özelliğini kaldıramadığımızdan, size gönderilen içeriğin okunduğu, açıldığı ya da başkasına iletildiği bilgisine ulaşmamızı istemiyorsanız, kaydınızı silmeniz gerekmektedir. Bize ulaşın bölümünden her zaman iletişim tercihlerinizi güncelleyebilir ya da bizden aldığınız e-postalardaki talimatları uygulayarak, üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.  

Şirketimiz, gerekli olduğu hallerde, bu Çerez Bildirimini değiştirebilir. Bildirimin değiştirildiği hallerde sayfanın üst kısmındaki güncelleme tarihi tarafımızdan değiştirilerek, güncelenen ya da değiştirilen Çerez Bildirimi belirtilen tarihten itibaren geçerli olacaktır. Çerez (Cookie) Bildirimini belirli zamanlarda inceleyerek, çerez kullanımı ile ilgili bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

Gizlilik Bildirimi

Giriş

Bu Gizlilik Bildirimi KİGEM.COM için geçerlidir.

KİGEM.COM (Gizlilik Bildirimi’nde “biz” veya “bizim” olarak anılabilir), gizlilik kurallarına önem veren global yayın yapan bir web sitesi olup kigem.com domaini ile internet sitesi hizmete sunmaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi’nde internet sitesi aracılığı ile toplanan ziyaretçi bilgilerinin nasıl toplandığı, işlendiği ve korunduğu açıklanmaktadır.

Bu Gizlilik Bildirimi’nde bilgileriniz zaman zaman “kişisel veri” olarak ifade edilmektedir. Ayrıca internet sayfamızda kişisel verilerinizin toplanması, korunması ve depolanmasına ilişkin olarak “işleme” ifadesi kullanılabilir.

“Bu internet sitesi” ya da “internet sitemiz” şeklinde tanımlanan internet sayfaları ile belirtilmek istenen, sadece kigem.com internet sitesi anlamına gelmektedir. 

Bu internet sitesini kullanarak, Gizlilik Bildirimi’nde tarif edildiği şekilde bilgilerinizin işlenmesini kabul etmiş bulunmaktasınız. Gizlilik Bildirimi’ne ilişkin herhangi bir sorunuz olması durumunda, lütfen bu internet sitesinde yer alan Bize ulaşın bölümünü kullanınız.

Veri Toplama

Bu internet sitesini kullanırken herhangi bir kişisel veri paylaşmak zorunda değilsiniz. Bu internet sitesi sadece ziyaretçiler tarafından gönüllü ve bilinçli olarak paylaşılan bilgileri toplamaktadır. Paylaşılan bilgiler, bunlarla sınırlı olmamakla birlikte, isim, iş unvanı, şirket adresi, e-mail adresi, telefon ve faks numaralarını içermektedir. Bize iletmiş olduğunuz blog, forum, wiki ya da diğer sosyal medya mecralarındaki paylaşımlarınızı da muhafaza edebiliriz.

Kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlarla, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“Kanun”)  öngörülen temel ilkelere uygun olarak Kanun’un 5 inci maddesinde belirtilen; kanunlarda öngörülmesi, sözleşmenin ifası, veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi, tarafınızca alenileştirilmiş olması ve ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla kigem.com’un meşru menfaati sebeplerine dayalı olarak toplanabilmektedir.

Genel olarak internet sitemizi ziyaret edenlerden “özel nitelikli kişisel verileri” (ırk/etnik köken bilgileri, dini inanışlar, sabıka kaydı, fiziksel ve sağlık verisi vb.) talep etmemekteyiz. Sadece gerekli olduğu durumlarda ve açık rızanızın alınması koşulu ile bu verileri toplayabilir ve işleyebiliriz.

Log Bilgileri, Çerezler (Cookies) ve Web İşaretçileri

Bu internet sitesi; IP adresi, internet tarayıcısı tipi ve dili, erişim zamanları ve internet sitesi adresleri gibi standart log bilgilerini toplamaktadır. Bu internet sitesinin iyi bir şekilde yönetilmesi ve ileri seviyede kullanım rahatlığının sağlanabilmesi için bizim tarafımızdan ya da hizmet sunucumuz tarafından toplu veri toplamak için çerezler (cookies) (kullanıcının tarayıcısında depolanmış kısa text dosyaları)  ya da web işaretçileri (bu internet sitesinin belli sayfalara ya da belirli tanımlama bilgilerine erişen ziyaretçileri sayabilmesine imkan sağlayan elektronik görseller) kullanılabilir. Bu çerezleri ve diğer takip teknolojilerini nasıl kullandığımız ile ilgili detayları ve bunları nasıl kontrol edebileceğiniz ile ilgili bilgileri yukarıda belirtilen Çerez (Cookie) Bildirimi bölümünde bulabilirsiniz.

Veri Kullanımı

Zaman zaman bu internet sitesi aracılığı ile kişisel verilerinizi paylaşmak durumunda kalabilirsiniz; örneğin, özel bir içeriğe erişmek, bir organizasyona veya ankete katılmak ya da ilgilendiğiniz bir alan hakkında detaylı bilgi almak için bilgilerinizi paylaşabilirsiniz. Bu gibi durumlarda paylaştığınız bilgiler, talebinizi yerine getirebilmek amacıyla işlenebilir. Ayrıca pazar araştırmaları/genel araştırmalar kapsamında sizlerle iletişime geçebiliriz. Dilediğiniz zaman, size ilettiğimiz e-posta ve diğer paylaşımları durdurmamızı bizden talep edebilirsiniz.

Bilgilerin Üçüncü Kişiler ile Paylaşımı

Toplanan kişisel verileriniz, bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklanan amaçlar ile Kanun ve ilgili düzenlemeler kapsamında aktarılmasını gerektiren sebepler ve veri güvenliğinin sürekliliğinin sağlanması amaçlarıyla sınırlı olarak ilgili hizmetlerinden faydalandığımız ve iş birliği içinde bulunduğumuz şirketler ve üye firmalara aktarılabilmektedir.

Bloglar, Forumlar, Wikiler ve Diğer Sosyal Medya Araçları

Bu internet sitesi diğer kullanıcılarla içerik paylaşmanıza olanak sağlayan birçok blog, forum, wiki ve diğer sosyal medya uygulama ve hizmetlerine (”Sosyal Medya Uygulaması”)  bir platform sağlayabilir. Herhangi bir Sosyal Medya Uygulaması’nda paylaştığınız kişisel ya da diğer herhangi bir veri bu Sosyal Medya Uygulaması’nın üzerinde hiç veya yeteri kadar kontrolümüz olmayan diğer kullanıcılar tarafından okunabilir, alınabilir ve kullanılabilir. Bu sebeple, herhangi bir Sosyal Medya Uygulaması’nda paylaştığınız herhangi bir kişisel ya da diğer verinin diğer bir kullanıcı tarafından kullanımı, kötüye kullanımı ya da suistimal edilmesi durumlarından kesinlikle sorumlu olmayacağımızı beyan ediyoruz.

Veriye Erişim

Verilere erişmek, detaylarını güncellemek ya da artık herhangi bir bilgilendirme mesajı almak istemeyen veya diğer paylaşımları durdurma amacıyla talepte bulunacak ziyaretçiler İLETİŞİM bölümünden başvuru yaparak ağ yöneticisi ile irtibata geçmelidirler.

Veri Güvenliği

KİGEM.COM olarak , bu internet sitesi aracılığıyla ziyaretçilerin paylaştığı tüm verileri mümkün olan en iyi şekilde ve özenle işleyerek muhafaza ediyoruz ve gizli tutulmasına büyük önem veriyoruz.

Gizlilik Bildirimizdeki Değişiklikler

İşbu Gizlilik Bildirimi üzerinde zaman zaman değişiklikler ve düzeltmeler yapılabilecektir. Herhangi bir değişiklik yapılması halinde sayfanın en üstünde yer alan güncelleme tarihi değiştirilecek ve Gizlilik Bildirimi güncellendiği tarih itibariyle geçerli olacaktır. Yapılan değişiklikleri görmek ve bunların sizi nasıl etkileyeceği hakkında bilgi almak için işbu Gizlilik Bildirimi’ni düzenli olarak kontrol ediniz.

Advertisement

EĞİTMENLER

Manşet, Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, Başak Koç Manşet, Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, Başak Koç
EĞİTMENLER5 ay önce

Her Şey Seninle Başlar Eğitmeni: Başak Koç

Milli voleybolcu Başak Koç, 1993 yılında Eczacıbaşı Spor Kulübü’nde spor kariyerine başladı. Galatasaray, Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Işıkspor’da forma giydi.  Aktif...

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Her Şey Seninle Başlar eğitmeni:
EĞİTMENLER6 ay önce

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Batuhan Kürkçü

1987 yılı Ankara doğumlu olan Batuhan Kürkçü, Hacettepe Üniversitesi Biyoloji bölümünden mezun oldu. Askerlik sonrasında Türk Hava Kurumu Uçuş Akademisi’nde...

Ümit Sedat Bayram, Manşet, Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri Ümit Sedat Bayram, Manşet, Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri
EĞİTMENLER6 ay önce

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Ümit Sedat Bayram

ÜMİT SEDAT BAYRAM KİMDİR? Ümit Sedat Bayram 1977 yılında Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi aldı. Ulusal bir ilaç firmasında...

Manşet, Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, Harun Kılcı Manşet, Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, Harun Kılcı
EĞİTMENLER6 ay önce

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Harun Kilci

Harun Kilci Kariyer ve Yönetim Danışmanı Eğitmen 1999 yılında Kara Harp Okulundan Sistem Mühendisi olarak mezun oldu, 2005 yılında işletme...

Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, Manşet, Kübra Yalçın Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri, Manşet, Kübra Yalçın
EĞİTMENLER7 ay önce

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Kübra Yalçın

Kübra Yalçın İK Yöneticisi, Eğitmen Adana’da dünyaya gelen Kübra Yalçın birincilikle girdiği Doğu Akdeniz Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden ‘Şeref Öğrencisi’...

Meltem Can Karabay Meltem Can Karabay
EĞİTMENLER7 ay önce

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Meltem Can Karabay

Meltem Can Karabay Yaşam Koçu ve Eğitmen İstanbul Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünden mezun oldu. Kişisel gelişim alanına duyduğu...

Lisanslı Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri Lisanslı Her Şey Seninle Başlar eğitmenleri
EĞİTMENLER7 ay önce

Her Şey Seninle Başlar eğitmeni: Özlem Baydar

Geçen yıl Her Şey Seninle Başlar eğitmen eğitimi açılmıştı. Seçilen eğitmen adaylarına Mümin Sekman tarafından eğitimler verildi ve artık göreve...