unutkanlıktan kurtulmanın yolları
Yoğun iş temposu, stres ve günlük yaşamın rutinleri arasında, yapılması kesinlikle gerekli olan bazı işleri unutuyoruz... Hatta bu durum bazı zamanlar had safhaya çıkabiliyor. Peki unutkanlığa sebep olan asıl etmenler nelerdir?
İskoç bilimadamları, genç yaşlarda baş gösteren isimleri, eşyalarını koydukları yerleri unutma hastalığıyla mücadele için bir çalışma başlattı. Öznel bilişsel bozukluk olarak adlandırılan durumun çoğunlukla iş ve ev hayatının sorunları ve yoğunluğundan kaynaklandığı düşünülüyor. Bilimadamları, bu tür unutkanlığın, daha ileri yaşlarda ortaya çıkan ve ciddi hafıza kaybına yol açan Alzheimer gibi hastalıklarla karıştırılmaması gerektiğini vurguluyor. Unutkanlık,…...
Giderek daha çok sayıda kişi unutkanlıktan şikayet ediyor. Üstelik şikayet edenler arasında her yaş grubundan insanlar var. Hızla yayılan unutkanlık hastalığına karşı henüz tek bir ilaç bulunabilmiş değil ama durum umutsuz da değil...
Günlük hayat içinde unutkanlığa bağlı olarak birçok hata yapıyor ve akabinde aile üyelerinden ve arkadaşlarınızdan bu konularda uyarılar alıyor musunuz? Yaşlılığınızda ciddi unutkanlık sorunları yaşamak istemiyorsanız şimdiden sinyalleri öğrenin!
Hepimiz 20''li yaşlarımıza kadar ne kadar hızlı öğrendiğimizi ve kolay unutmadığımızı biliriz. İşte bu hızlı kavrama beynimiz iki türlü gelişme gösterdiği için olur. Yirmili yaşlardan sonra ise beynimiz sadece varolan beyin hücreleri arasındaki bağlantıları arttırarak gelişir ve diğer yandan da yavaş yavaş hücre ölümü başlar. Biz ne kadar çok farklı alanlarla ilgilenir ve entelektüel seviyemizi geliştirmeye çalışırsak beynimizde kendisini o ölçüde geliştirir.