atalet
Planlama iyidir! Ancak dozu kaçırıldığı vakit kağıt üstünde kalan planlardan uçak yaparken bulabilirsiniz kendinizi… Planlama sürecinin amaç haline gelmesi pek çok girişimcilik öyküsünün daha başlamadan sona ermesine yol açıyor…
“Ne kadar çok şey bildiğiniz değil, ne kadar çok şeyi unutabildiğiniz önemlidir” En çok karşılaştığım durumlardan ve sorulardan birisini bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Sanırım insanoğlunun ana temel sorunlarından biri. Çok şey bilip uygulayamamak. Halk dilinde ki açılımı “Terzinin söküğünü dikememesi”… “Yasemin hanım tüm bu bilgilere sahibim ama niçin yapamıyorum” o kadar çok duyduğum sorulardan biri…...
Bir gün İngilizce yeni bir kelime öğrenmiştik ve o çok hoşumuza gitmişti: "Inertia". Eylemsizlik demekti. Bayılmıştık kelimenin kulağa yansımasına...Ne zaman Sinan’ı televizyon seyrederken ya da tembel tembel takılırken görsem kulağımda bu ses yankılanır. Nora Romi ataleti yazdı..
Eğer, yöneticiyseniz ya da sorumluluğu ağır bir işte çalışıyorsanız , halsizlik, kırıklık, boğaz ve baş ağrılarıyla gelişen kronik yorgunluk sendromunu siz daha yoğun hissedebilirsiniz. Baharın tadını çıkarmak için canlanın, canlanın, canlanın diyoruz...
Kişiler ve kurumlardan sonra şehirler de "ataleti yenmek" için harekete geçmeye başladı. İşte bir örnek. Yalova gelişmek için ataletten nasıl kurtulabilir?
"5 yaşındaki bir çocuk günde 65, 44 yaşındaki yetişkin 6 yeni soru soruyor. "Bir kutu karbonatı kaç farklı şekilde kullanırsınız?" sorusuna çocuklar doksanın üzerinde yanıt verirken, büyükler ancak 2 - 3 farklı kullanım bulabiliyor." Zihnime jimnastik yaptırmalı, bol bol ip atlatmalıyım; harika bir fikir bulmalı, ortalığı kasıp kavurmalıyım diyenlere duyurulur...
Yıllardır kurumları “başarıya götürmede ve kalite ile verimliliği arttırmada” kullanılan “Kaizen Felsefesi” ile hayatınızı kolaylıkla değiştirebilir, ataletinizi yenebilir ve kendinizi geliştirip istediğiniz başarıları kolaylıkla elde edebilirsiniz. Peki ama nasıl ?
Korkutucu ve sert olmak istemiyorum ama bu haftanın konusu “öldürücü” bir ciddiyet taşıyor. Bir mezarlıkta dolandığınızı düşünün, bir mezar taşına rastlıyorsunuz ve üzerinde şunlar yazıyor: ATALET, hayalleriniz, umutlarınız ve arzularınız burada yatıyor”. Siz de hayalerinizin sonunun böyle olmasını mı istiyorsunuz ? Gömülmüş ? Terkedilmiş ? Hayır diyorsanız okuyun. Nüvide G. Tulgar yazdı...
Mümin Sekman”ın yeni kitabı çıktı. Alper Utku ile Mümin Sekman”ın beraber yazdığı kitapta iş dünyasınnın “zeki, çevik ve hızlı” şirketleri inceleniyor. ayrıntılar bir tık ötede!
Ataletini ve tembelliğini "irade gücü" ile değil, "ilaç gücüyle" yenmek isteyenler için sevindirici bir haberimiz var. ABD''''li bilim adamları, genleriyle oynadıkları dört ''''miskin'''' maymunu işkolik yaptı. Ders çalışmak istemediğinizde, iş yapmak istemediğinizde beyninizde bir düğmeye basılacak ve deliler gibi çalışmaya başlayacaksınız... Haberin detayı bir tık ötede!